Epileren als een ervaren schoonheidsspecialist

Tegenwoordig gaat iedereen maar meteen naar de salon. Alles wat we vroeger zelf thuis deden, wordt tegenwoordig niet meer zelf gedaan. Onze wenkbrauwen epileren kunnen we toch wel gewoon zelf? Dat vinden wij tenminste. Maar wat is eigenlijk de juiste manier? Doen we het allemaal wel zoals het zou moeten?

Epileren zoals het hoort

Door je wenkbrauwen op de juiste wijze te epileren, wordt er extra aandacht naar je ogen gebracht. Het laat je er jonger uitzien. Je kan zelf je wenkbrauwen trimmen, maar je moet even weten hoe dit moet.

Vorm

Als je een potlood vanaf de punt van je neus omhoog op je neusvleugel richting je wenkbrauw legt, kan je een streep zetten langs dit potlood waar deze de wenkbrauw raakt. Dit is het punt waar je wenkbrauw moet beginnen. Het potlood kan je vervolgens langs je neusvleugel plaatsen, langs de binnenooghoek naar je wenkbrauw. Je komt uit op de plaats waar je de eerste streep hebt geplaatst.

Je wenkbrauw loopt naar het hoogste punt toe. Dit hoogste punt bepaal je door een rechte lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenkant van je iris te maken, naar je wenkbrauw toe.

Vervolgens buigt de wenkbrauw naar beneden af en eindigt op de lijn vanaf je neusvleugel naar de buitenste ooghoek. Dit eindpunt ligt hoger dan het beginpunt van je wenkbrauw. Wanneer het eindpunt lager ligt dan het beginpunt, lijk je droevig.

Wat heb je nodig? Epileren

Bij het epileren heb je in ieder geval goed licht, een spiegel en een pincet nodig. Haal ongewenste haartjes weg, terwijl je je huid glad trekt.

Teken een lijn van het beginpunt, het hoogste punt naar het eindpunt van je wenkbrauw. Bepaal de breedte en omlijn je wenkbrauwen zoals je ze wil laten worden. Start met de haartjes tussen de wenkbrauwen en ga verder met de haartjes onder de wenkbrauwen. Haren aan de bovenkant laat je zitten.

Te volle wenkbrauwen

Als je wenkbrauwen te vol zijn, kan je ze bijknippen door met je vinger de wenkbrauw naar boven te duwen. Knip alles dat boven je vinger komt af.

Kleur

Je kan de wenkbrauwen met poeder lichter maken, wanneer je ze te donker vind qua kleur. Ook kan je ze donkerder maken, wanneer je ze te licht vind. Ook is het mogelijk je wenkbrauwen te verven. Hiervoor zijn speciale setjes te koop waarmee je dit zelf kan doen.

Dunne wenkbrauwen

Wanneer je hele dunne wenkbrauwen hebt, bijvoorbeeld van nature of omdat je te veel hebt weggehaald tijdens het epileren, dan kan je wenkbrauwpoeder gebruiken. Ook zijn er wenkbrauwpotloden te koop, maar hierdoor krijg je vaak een erg dikke en niet natuurlijke lijn. Wanneer je een vaste hand hebt en veel geoefend, moet dit wel goed komen. Een andere optie is het laten tatoeëren van de wenkbrauwen. Dit is dan natuurlijk wel een blijvend effect.

Facebook reacties