Het recept voor heerlijke aardbeiencake voor bij de koffie

Soort gerecht: Aardbeiencake, nagerecht

Bereidingstijd: 75 minuten

Benodigdheden

  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 230 gram kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • poedersuiker
  • 250 gram aardbeien, in vieren gesneden
  • 240 ml melk

Bereiding van de aardbeiencake

  • Verwarm de over voor op 170°C.
  • Smeer een bakvorm in met boter en bestuif deze vervolgens met bakmeel.
  • Meng de boter en suiker in een grote kom tot een luchtig geheel.
  • Meng vervolgens het vanille-extract en de eieren.
  • Voeg daarna bloem toe en de bakpoeder.
  • Roer het goed door elkaar.
  • Klop de melk door het bloemmengsel, totdat er een glad deeg ontstaat.
  • Giet nu het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
  • Leg de aardbeien erop, op een wijze waarop de gewenste vorm ontstaat.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten.
  • Na het bakken laat je de cake afkoelen, bijvoorbeeld op een taartrooster.
  • Bestrooi de aardbeiencake met poedersuiker vlak voor het serveren.

Serveertips

  • Bedien de cake in plakjes.
  • Serveer er slagroom bij.
  • Eet de cake bij de koffie.
  • Eet de cake als toetje.
Facebook reacties