Italiaanse lasagne, maak dit overheerlijke gerecht zelf

Soort gerecht: Lasagne, hoofdgerecht

Bereidingstijd: 2 uur

Aantal personen: 6 personen

Benodigdheden

  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 pakjes gezeefde tomaten
  • olijfolie
  • peper
  • rode wijn
  • 1 rozemarijntakje
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 prei
  • 8 rijpe tomaten
  • 100 gram gesneden ham
  • halve courgette
  • 175 gram lasagnebladen (ongeveer)
  • 50 gram bechamelsaus
  • 500 ml koude melk
  • geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze van de Italiaanse lasagne

  • Begin op tijd.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook tot dunne plakjes.
  • Spoel de rozemarijntak schoon onder de kraan.
  • Doe de tomatensaus in een brede pan met een dikke bodem.
  • Doe de uisnippers, knoflook en de tak rozemarijn samen met een scheut olijfolie en rode wijn in de tomatensaus.
  • Voeg peper toe en roer goed door elkaar.
  • Zet de saus op middelhoog vuur zonder deksel en roer steeds goed door. Laat de saus niet koken. Zet het het vuur lager als je damp van de saus af ziet komen.
  • De saus verdampt en wordt dikker. Leng deze een keer of 4 a 5 aan met wijn en olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de courgette, prei en tomaten in gelijke plakjes.
  • Rul het gehakt in de koekenpan zonder olie of boter. Voeg peper toe.
  • Verwijder het takje rozemarijn uit de saus en meng de saus met het gehakt.
  • Begin in de ovenschaal met een dun laagje saus en leg daar bovenop één laag lasagnebladen.
  • Duw de bladen aan en doe er weer een laagje saus overheen.
  • Leg vervolgen de plakjes courgette en tomaat in de ovenschaal.
  • Volg weer met een laagje saus en een laag lasagnebladen en daarna weer een laagje saus.
  • De volgende laag is prei en tomaten. Doe daaroverheen de ham en weer een laag saus.
  • Sluit af met kaas en/of bechamelsaus.
  • Plaats de schaal in de oven voor 30 minuten.
  • Serveer lasagne met frisse salade en rode wijn.
Facebook reacties