Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat

Soort gerecht: Ovenschotel, hoofdgerecht

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden

  • 600 gr. vastkokende aardappelen
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr. half om half gehakt
  • 3 vleestomaten
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • zout
  • peper
  • klontje margarine
  • 100 gr. geraspte belegen kaas

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze 8-10 minuten tot ze net gaar zijn.
  • Snipper de ui en snijd de tomaten en de cougette in blokjes.
  • Snij de tijm, rozemarijn en oregano fijn.
  • Vet de ovenschaal in. Verwarm de oven voor op 175 C.

Bereiding van de ovenschotel

  • Verhit een klontje margarine in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en pers er de teentjes knoflook bij.
  • Voeg ook de tijmblaadjes, rozemarijnnaaldjes en oreganoblaadjes toe.
  • Bak het gehakt rul, voeg dan de courgetteblokjes en tomaatblokjes toe en kook dit zachtjes ongeveer 5 minuten tot de courgette beetgaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bedek de bodem van de ingevette ovenschotel met de helft van de aardappelplakjes.
  • Schep hier het courgette/gehaktmengsel op.
  • Leg hier de andere helft van de aardappelplakjes op.
  • Bedek vervolgens met de tomaatblokjes.
  • Bestrooi licht met wat peper en zout en strooi er tot slot de geraspte kaas over.
  • Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin begint te kleuren.

 

Facebook reacties