Route 66: Reis dwars door Amerika van oost naar west

De ultieme Amerikaanse roadtrip! Ga op reis naar Amerika en ontdek het land van oost naar west via de legendarische Route 66. Deze route loopt langs dorpjes en grote steden waar de tijd wel lijkt te hebben stilgestaan.

Route 66

De 4000 kilometer lange route is vandaag de dag vooral een toeristische attractie. De weg van de Route 66 is oorspronkelijk aangelegd om de stofstormen in midden Amerika te ontwijken. Vanaf 1926 is de route een verbinding tussen Chicago en Santa Monica.

Het is net na de Tweede Wereldoorlog. Veel mensen uit het westen vluchten naar het oosten. In het oosten is veel industrie en de vluchtende mensen hopen op nieuwe kansen. Ook vestigen veel mensen zich langs de Route 66, welke druk bezocht is. Motels worden geopend en grote billboards worden langs de weg geplaatst.

Nieuwe snelwegen zijn inmiddels aangelegd en het beeld van toen is bijna helemaal verdwenen. De naam Route 66 is in 1985 officieel opgeheven. De route zelf is er nog wel en staat bekend als één van de beste roadtrips door de Verenigde Staten. Wanneer je als reiziger deze weg volgt kom je langs acht staten en veel verschillende landschappen. Je reist door drie tijdzones. Onderweg overnacht je in motels langs de weg. Ontbijten en dineren doe je bij Amerikaanse diners.

Illinois

De route loopt via de US55 naar Sint Louis. Start de roadtrip in het westen van Amerika in Grant Park in Chicago, waar vele wolkenkrabbers te vinden zijn. Chicago is de stad van de blues en de jazz en heeft veel musea. Wanneer je verder rijd over de route verdwijnen al snel de wolkenkrabbers. Je rijdt door de woestijn en langs kleine Amerikaanse dorpjes. Rij van Chicago naar Springfield en vervolgens door naar Missouri.

Missouri

Missouri is een staat met een stoffige historie vanwege Dust Bowl Days. In 1930 tot 1941 trokken er over dit gedeelte van Amerika enorme stofstormen. Deze hebben voor veel armoede gezorgd. Bezoek de plaatsen Sint Louis en Joplin en rij verder naar Kansas. Sint Louis ligt aan de Mississippi en vanaf hier wordt de US55 overgenomen door de US44, welke naar Oklahoma City leidt.

Kansas

Joplin ligt nog in de staat Missouri. Wanneer je verder rijdt over de route naar Oklahoma, rij je door een klein stukje van de staat Kanses.

Oklahoma

Vanaf Oklahoma City reis je over de US40 via Texas en Arizona over de oude route tot Barstow (Californië).

Arizona

Via Texas rijdt je naar Arizona. Je komt de Monument Valley tegen onderweg. De natuur in deze omgeving is erg mooi. Arizona staat bekend om de Indianen en koper. Waar Arizona beroemd door is, is de Grand Canyon. Hier moet je zeker een tussenstop maken.

Californië

De route loopt verder van Barstow naar Santa Monica via de US15. Wanneer je Californië binnen rijdt weet je dat de roadtrip er bijna op zit. De route loopt dwars door Beverly Hills en Hollywood. Uiteindelijk kom je in Los Angeles terecht, de beroemde Sunset Boulevard. Je kan hier de roadtrip prima eindigen. Lever je auto in en geniet op het strand na van de indrukken van de Route 66.

Ook kan je ervoor kiezen om verder te rijden. Via de winkelstraat in Los Angeles rij je de stad uit richting de San Gabriel vallei. Hier zijn uitgestrekte oranje kreupelbossen. Na Cajon pass gaat de weg verder naar de Marejove Woenstijn. Oro Grande, Helendale en Barlow zijn typische dorpjes langs de Route 66. Reis door naar Las Vegas en eindig daar je rondreis.

Facebook reacties